7 Haziran 2018 Perşembe

Aprazol Mikropellet Kapsül

Aprazol Mikropellet Kapsül
Aprazol Mikropellet Kapsül Kullanımı:Duodenal ve gastrik ülserde günde 1×1 kapsül (30 mg) yemekten önce alınmalıdır. Tedavi süresi 4 haftadır. Reflü özofajitde 1×1 kapsül (30 mg) yemekten önce 8 hafta kullanılmalıdır.

Zollingen Ellison Sendromunda günde 1×2 kapsül (60 mg) yemekten önce alınmalıdır. Maksimum doz 180 mg olup, 120 mg üstü dozlar ikiye bölünerek verilmelidir. Aç karnına kullanılmalıdır. Kapsül içindeki mikropelletler çiğnenmemeli ya da ezilmemelidir. Ambalaj açıldıktan sonra kapsüller en geç bir ay içinde tüketilmelidir. Bir ay geçtikten sonra şişede kalan kapsüller tekrar kullanılmamalıdır. Her kullanımdan sonra şişe sıkıca kapatılmalıdır.
Aprazol Mikropellet Kapsül Yan etkileri:Bazı hastalarda, döküntü, kaşıntı gibi aşırı duyarlılık belirtileri görülebilir. Bu tür aşırı duyarlılık belirtilerinin ortaya çıktığı hastalarda, tedaviye son verilmelidir. Bazı hastalarda karaciğer transaminazlarında yükselme görülebileceğinden, özellikle karaciğer bozukluğu olan hastalar yakından izlenmelidir. Ayrıca ender olarak; anemi, lökopeni, eozinofili, kabızlık, diyare, bulantı, ağız kuruluğu , karında şişkinlik, baş ağrısı, uyku hali ya da uykusuzluk ve ateş görülebilir.
Aprazol Mikropellet Kapsül kullanıldığı hastalıklar: Duodenal ülser, H. pylori enfeksiyonu ile seyreden duodenal ülser, gastrik ülser, NSAİ ilaçlar ile ilişkili gastrik ülser, gastroözofageal reflü hastalığı ve erozif özofajit, Zolinger-Ellison sendromunun da dahil olduğu patolojik hipersekresyon durumları, 1-17 yaş pediyatrik hastalarda görülen semptomatik gastroözofageal reflü hastalığı ve erozif özofajitin kısa süreli tedavisinde de kullanılmaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder