3 Haziran 2018 Pazar

CLIMEN 21 DRAJE

CLIMEN 21 DRAJE
CLIMEN 21 DRAJE yan etkileri:Uyarılar/önlemler bölümünde sayılan advers etkiler dışında, farklı HRT preparatları kullananlarda aşağıdaki istenmeyen etkiler bildirilmiştir:


• Üreme sistemi ve meme hastalıkları Vajinal kanama paterninde değişiklikler ve anormal kanama veya akıntı, ara kanamaları, lekelenme (Kanama düzensizlikleri genellikle tedavinin sürmesi sonucu ortadan kalkar), dismenore, vajinal salgıda değişiklikler, premenstrüel-benzeri sendrom, meme ağrısı, hassasiyeti veya büyümesi. • Gastrointestinal bozukluklar Dispepsi, şişkinlik, bulantı, kusma, abdominal ağrı • Deri ve ciltaltı dokusunda bozukluklar Kızarıklıklar, çeşitli deri rahatsızlıkları • Sinir sistemi bozuklukları Başağrısı, migren, baş dönmesi, anksiyete/depresif semptomlar, yorgunluk. • Çeşitli Çarpıntı, ödem, kas krampları, vücut ağırlığında değişiklikler, artmış iştah, libidoda değişiklikler, görme bozuklukları, kontakt lenslere intolerans, aşırı duyarlılık reaksiyonu.
CLIMEN 21 DRAJE Kullanımı:HRT kullanımına tekrar başlayacak ya da yeni başlayacak olanların “Kontrendikasyonlar” ve “Uyarılar/Önlemler” bölümleri dikkate alınarak anamnezi tam olarak alınmalı ve fizik muayenesi yapılmalı, ve periyodik olarak tekrarlanmalıdır. Bu değerlendirmelerin sıklığı ve içeriği her kullanıcıya göre adapte edilmeli ancak genel olarak rutin servikal sitoloji dahil olmak üzere pelvik organları, batını, memeleri ve kan basıncını içermelidir. • Yaşlılar da dahil olmak üzere erişkinler: Eğer hasta halen adet görmekteyse, tedavi siklusun beşinci gününde başlamalıdır (Kanamanın ilk günü=siklusun ilk günü). Amenoreik olanlar veya çok nadir kanamaları olanlar ile postmenopozal hastalar gebelik ekarte edildikten sonra tedaviye her hangi bir zamanda başlayabilirler (Bakınız: Gebelik ve Laktasyon). Dozaj İlk 11 gün boyunca hergün bir beyaz draje alınır. Sonraki 10 gün boyunca ise hergün bir pembe draje alınır. 21 günlük draje alımını takiben 7 gün draje alınmaz. Uygulama Her pakette 21 günlük tedavi bulunmaktadır. Yeni bir paket Climen’e, 7 günlük draje alınmayan dönemi takiben, bir öncekinin başlandığı günde başlanmalıdır. Drajeler bütün olarak bir miktar su ile yutulur. Hastanın drajeyi günün hangi saatinde aldığı önem taşımaz, ancak belli bir zaman seçildikten sonra buna hergün uyulması gerekir. Drajenin zamanında alınamaması durumunda izleyen 12-24 saat içinde alınabilir. Eğer tedaviye daha uzun ara verilirse düzensiz kanama görülebilir. Kanama sıklıkla 7 günlük ilaç alınmayan dönem sırasında, son drajenin alınmasını takiben birkaç gün içinde gerçekleşir. Doz aşımı Akut toksisite çalışmaları, günlük terapötik dozun yanlışlıkla bir kaç kez alınması halinde dahi akut toksisite riskinin beklenmediğini göstermiştir.
CLIMEN 21 DRAJE kullanıldığı hastalıklar:Klimakterik şikayetlerde hormonal replasman tedavisi, deri ve urogenital traktüsün involusyonunda, klimakteriumda depresif ruh halleri, uterusu olan kadınlarda doğal menopoz veya hipogonadizm, kastrasyon veya primer ovaryan yetmezliğe bağlı eksiklik semptomları; postmenopozal osteoporozun önlenmesi; Düzensiz menstrüel siklüslerin kontrolu; Primer veya sekonder amenorenin tedavisi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder