6 Haziran 2018 Çarşamba

Diaformin 1000 MG 100 FİLM TABLET

Diaformin 1000 MG 100 FİLM TABLET
Diaformin 1000 MG 100 FİLM TABLETKullanımı:Uygulanacak doz bireysel ihtiyaca göre ayarlanmalıdır. Başlangıç dozu genellikle yemeklerle birlikte günde 2×500 mg veya 1×850 mg’dır. Başlangıç tedavisi 2 hafta sürer. Daha sonra haftada bir 500 mg veya 2 haftada bir 850 mg’lık artışlarla optimum doz tespit edilir. Ortalama günlük doz 3×500 mg veya 2×850 mg’dır.


Ek glisemik kontrol gereken hastalarda günde 2550 mg’a dozlar verilebilir. Max. günlük doz erişkinlerde 3 g ve 10-16 yaş arası çocuklarda 2 g’dır. Eğer 4 hafta süreyle maksimum monoterapi dozuna yanıt alınamazsa, bir oral sülfonifüre kademeli olarak tedaviye eklenir. 1-3 ay süreyle max. metformin ve max. sülfonilüre dozuna rağmen yanıt alınamazsa, metforminin insülin ile birlikte kullanılması düşünülmelidir. Çocuklarda genellikle yemeklerle birlikte günde 2×500 mg kullanılır. 10 yaşın altında çocuklarda kullanılmaz. Tabletler yemeklerle birlikte kullanılmalıdır.
Diaformin 1000 MG 100 FİLM TABLET Yan etkileri:Renal, hepatik ve konjestif kalp yetmezliği, asidoz, enfeksiyon veya kangren gibi kompilaksyon gösteren diyabet, alkolizm ve juvenil diyabette kontrendikedir. Gebelik, laktasyon, ameliyat ve anjiografilerden önce, dehidratasyon ve geçirilmiş miyokard infarktüsünde kullanılmamalıdır. Yaşlılarda dikkatle kullanılmalıdır. Alkol, beta blokerler ve MAO inhibitörleri, metforminin etkisini potansiyelize ederler. Alkol ayrıca laktik asidoz riskini artırır. Bezofibrat ve klofibrat toleransını artırabilirler. Antikoagülanlarla etkile şebilir. Kortikosteroidler, diazoksit, bumetanit, furosemid, tiazid gurubu diüretikler ve oral kontraseptifler agonist etki gösterir. Lityum tuzları glukoz toleransını azaltabilir. B12 vitamininin emilimini azaltabilir. Bulantı, diyare, ürtiker, halsizlik, kilo kaybı ve ağızda madeni tat gibi yan etkiler görülebilir.

Önemli Not: Saglikadresi.com sitemizde yayınlanan ilaçlar sadece bilgilendirme amaçlıdır. Kesinlikle ve kesinlikle sitemizde yayınlanan ilaçları doktorunuza danışmadan kullanmayınız. İlaçların kullanılması halinde oluşabilecek sorunlardan Saglikadresi.com sitemiz kesinlikle sorumlu değildir.
Diaformin 1000 MG 100 FİLM TABLET kullnıldığı hastalıklar:Antidiyabetiktir. 10 yaş ve üzerindeki tip 2 diyabet (insüline bağımlı olmayan) hastalarında glisemik kontrol sağlamak için diyet ve egzersizle birlikte monoterapi olacak endikedir. Bir sülfonilüre veya insülinle birlikte kullanılabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder