13 Mayıs 2018 Pazar

Cialis 20mg 2 Film Tablet

Cialis 20mg 2 Film Tablet
Cialis 20mg 2 Film Tablet Kullanımı:İçecekler, diğer ilaçlar ve gıdalar emilimini azaltabileceği için, Osalen tablet, sabahları diğer ilaçlardan, içeceklerden ve gıdalardan en az yarım saat önce, oturur durumdayken ya da ayaktayken bir bardak su ile alınmalıdır.


Özofagus iritasyonu riskini azaltmak için, Osalen tablet alındıktan sonra en az yarım saat geçene ve kahvaltı edilene kadar yatılmaması gereklidir. Osalen tablet geceleri yatmadan önce ya da sabahları yatar pozisyonda alınmamalıdır. Kullanım kurallarına uyulmaması, özofagus üzerinde istenmeyen etkilere neden olabilir.
Gıdalarla alınan kalsiyum ve D vitamini miktarları yetersiz ise, hastalara kalsiyum ve D vitamini desteği sağlanmalıdır.
Yaşlı hastalar, hafif ve orta şiddette böbrek yetmezliği olan hastalarda (kreatinin klirensi 35-60 ml/dak) doz ayarlaması gerekli değildir.

Postmenopozal kadınlarda osteoporoz tedavisi
Önerilen doz, haftada bir kez 70 mg’lık bir tablet veya günde bir kez 10 mg’lık bir tablettir.
Postmenopozal kadınlarda osteoporozun önlenmesi
Önerilen doz, haftada bir kez 35 mg’lık bir tablet veya günde bir kez 5 mg’lık bir tablettir.
Erkeklerde osteoporoz tedavisi
Önerilen doz, haftada bir kez 70 mg’lık bir tablet veya günde bir kez 10 mg’lık bir tablettir.

Osteoporozun tedavisi ve önlenmesinde alendronatın etkinliği ve güvenilirliği, 7 yıla kadar olan çalışmalarla gösterilmiştir.

DOZ AŞIMI HALİNDE ALINACAK TEDBİRLER
Doz aşımı durumunda hipokalsemi, hipofosfatemi, mide bulantısı, ekşime ve yanma, özofajit, gastrit ya da ülser ortaya çıkabilir. Alendronatı bağlamak amacıyla hastaya süt ve antasit verilebilir. Özofagus iritasyonu riskini önlemek için hasta kusturulmamalı ve dik durumda oturtulmalıdır.
Diyalizin yararlı olması beklenmez.
Cialis 20mg 2 Film Tablet yan etkileri:Klinik araştırmalarda yan etkilerin genellikle hafif olduğu ve tedavinin kesilmesini gerektirmediği görülmüştür.
Klinik çalışmalarda % 1’den yüksek ve plasebo grubundakinden daha sık görülen yan etkiler karın ağrısı, dispepsi, konstipasyon, diyare, gaz, özofagus ülseri, disfaji, abdominal distansiyon, kemik, kas ve eklem ağrısı ve baş ağrısıdır. Nadiren deri döküntüsü ve eritem görülmüştür.
Alendronat, nadiren ürtiker ve anjiyoödem dahil aşırı duyarlılık reaksiyonlarına neden olabilir. Alendronat kullanan hastalarda özofajit, özofagusta erozyon, özofagus ve orofarenks ülseri görülebilir. Nadiren mide ve duodenum ülseri görülebilir.
Alendronat tedavisi sırasında serum kalsiyum ve fosfat düzeyinde hafif, asemptomatik ve geçici düşme meydana gelebilir.
Cialis 20mg 2 Film Tablet hangi hastalıklarda kullanılır:Erektil disfonksiyonun tedavisinde.
Kontrendikasyonları:
Özofagus darlıkları ve akalazya gibi özofagus boşalmasının geciktiği özofagus hastalıkları.
En az 30 dakika süreyle oturma ya da ayakta durmayı engelleyen durumlar.
Osalen tabletin bileşiminde bulunan maddelere aşırı duyarlılık.
Hipokalsemi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder