12 Mayıs 2018 Cumartesi

PROPYCIL 50 MG 50 TABLET

PROPYCIL 50 MG 50 TABLET
PROPYCIL 50 MG 50 TABLET kullanımı:Yetişkinlerde, ağır ve orta derecedeki Hipertireoz vakalarında günde 150-300 mg ile tedaviye başlanır. Hafif vakalarda 100 mg’lık düşük dozlarda sonuç alınabilir. Çocuklarda, günlük başlangıç dozu, 6-10 yaş grubunda 50-150 mg, 10 yaşından yukarı çocuklarda 150-300 mg. Devam dozu hastaya göre ayarlanmalıdır.


Klinik semptomların kaybolması ile dozaj yavaş yavaş azaltılarak devam dozuna geçilir. Vücut ağırlığı normalden fazlaya çıkınca miktar daha da azaltılır. Günlük devam dozu 50-100 mg’dır. Doz aşımı ve tedavisi : Bulantı, kusma, epigastrik sıkıntı, başağrısı, ateş, atralji, aplastik anemi belirgin semptomlarıdır. Tedavide, ilaç alımı kesilmeli, antibiyotik kullanımı ve taze kan transfüzyonu düşünülmeli, ayrıca gastrik lavaj, genel ve destekleyici tedavi uygulanmalıdır.
PROPYCIL 50 MG 50 TABLET yan etkileri:Genel olarak antitiroid ilaçlarla tedavinin ilk 2 ayında yan etkiler görülebilir. Bütün tiroid inhibitörleri gibi bazı hallerde lökopeni veya agranülositoz görülebilir. Bu bakımdan ilacın uygulandığı hastalar kontrol altında tutulmalı ve uygulamanın ilk ayında kan kontrolleri yapılmalıdır. Bazı hallerde eklem ağrıları ve baş ağrısı yaparsa da tedaviye devama engel oluşturmaz. Ciltte döküntüler, ilaç ateşi, kaşın-tı, bulantı, kusma, epigastrik ağrı, baş dönmesi, sarılık, artralji, miyalji, nörit, lenfadenopati görülebilir. Antitiroid hammaddelerle tedavide nadir komplikasyon olarak hemoraji eğilimi vardır. Phytomenadione verilmesi ile kontrol altına alınabilir.
PROPYCIL 50 MG 50 TABLET kullanıldığı hastalıklar:Hipertiroidi halleri, Basedow graves hastalığı, cerrahi uygulamadan önce hastanın ötrodik hale getirilmemesi için ve ameliyat sonrası nükslerde, tiroid krizlerinde kullanılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder