8 Mayıs 2018 Salı

FERRO-SANOL 50 Draje

FERRO-SANOL 50 Draje
FERRO-SANOL 50 Draje kullanımı:Draje: Başlangıçta 4-6x1draje/gün, daha sonra 1-2x1draje/gün dozda yemeklerle birlikte veya yemeklerden hemen sonra kullanılır. Damla: Çocuklarda yaşa göre günde 5-10 damla yiyeceklere karıştırılarak yemeklerle birlikte veya yemeklerden hemen sonra verilir.

Erişkinlerde günde 2-3×30 damla ile yemeklerle birlikte veya yemeklerden hemen sonra başlanır ve 2-3×20 damlayla devam edilir. Kapsül: Günlük doz 1 kapsül, ağır anemilerde sabah 1 akşam 1 kapsül ve 6 yaşından büyük çocuklarda 1 kapsül yemeklerle birlikte veya yemeklerden hemen sonra kullanılır.
FERRO-SANOL 50 Draje yan etkileri:Hastaların bir kısmında gastrointestinal rahatsızlıklar (diare, bulantı, epigastrik ağrı) görülebilir ve ilacın kesilmesi ya da dozun azaltılması ile geçer. Aç karnına alınması gastrik irritasyon riskini arttırır. Allerjik belirtiler görülebilir.
FERRO-SANOL 50 Draje kullanıldığı hastalıklar:Demir yetmezliğinde ve diğer hipokromik anemilerde kullanılır. Ağır menstrüal kan kaybı, bitkinlik, eksik globulin sentezi, gebelik gelişim bozukluğu, güçsüzlük, kronik kurşun zehirlenmesi, lohusalık, nekahat, sideroachrestik anemi, yorgunlukta endikedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder