18 Nisan 2018 Çarşamba

Polikistik Böbrek Kisti Belirtileri Tedavisi

Polikistik Böbrek Kisti Belirtileri Tedavisi
Böbrek dokusunun zamanlar azalması ve yerini kistlerin almasıdır.Aynı ailede sıklıklar görülür.Cinsiyet ayrımı yoktur.

Polikistik Böbrek Kisti Belirtileri:
Hasta, kistler nedeniyle büyüyen böbre­ğin çevredeki organlara yaptığı baskıya bağlı kunt bel ağrılarından yakınabilir. Ağrılar şiddetli olabilir ve böbrek taşı sancısına benzeyebilir; ardından idrarla küçük bir taş ya da kum atılabilir. Bazı olgularda böbrek hastalığının ilk belirti­si idrarla çok fazla kan gelmesidir (he-matüri). Bundan başka halsizlik, kan­sızlığa bağlı solukluk, tansiyon yüksek­liği, idrar miktarında artma (poliüri), daha sonra kanda azot ve üre miktarının artmasına ilişkin belirti ve bulgular or­taya çıkar.Bu aşamada elle muayenede böb­reklerin önemli ölçüde büyüdüğü, yü­zeylerinin şiş olduğu ve kalsiyum tuzla­rının birikmesine bağlı olarak sertleştiği saptanır.

Polikistik Böbrek Kisti Tedavisi
Günlük idrar miktan 1-2 litre arasında tutulmalıdır, idrarın daha fazla olması kistlerin bü­yümesine yol açabilir. îdrar miktarının 2 litrenin altında oluşu ise enfeksiyonu kolaylaştırabilir.
Klinik tablonun kötüleşmesine yol açan komplikasyonlar (yüksek tansi­yon, taşlar, enfeksiyon) erken dönemde doğru yöntemlerle tedavi edilmelidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder