29 Aralık 2017 Cuma

Gripten Korunmanın Basit Yolları

Gripten Korunmanın Basit Yolları

Grip en yaygın ve en hızlı bulaşıcı hastalıktır. 1 Hafta kadar sürdüğü için insanı canından bezdirir. Özelikle bebekler ve çocukların sık yakalandığı bu hastalığa çalışan insanlarıda katmak gerekir. Bu kadar etkili bir hastalıktan kurtulmanın tabikide kolay yolları vardır. Kolay yöntemler her zaman en zor sorunu çözmüştür.

1- Rahat Olmak; Kişi kendini nasıl rahatlamasını bilir ise bağışıklık sistemini o kadar çabuk güçlendiririz. Rahat olmak insanın kan akışınıda etkiler Buda vücuda giren virüsleri ve bakterileri güçsüz kılar bir etkisi olmaz.

2- Egzersiz Yapmak; Yapılan egzersizler vücut hararetini artırır. Nefes almayı güçlendirir ve yapılan egzersizler kan akışını artıracağı için virüslerin doğal ölümüne yol açar.


3- Meyve ve Sebze Yemek; Öncelikle meyve ve sebzelerin tadı ilaçların tadından bin kat daha güzeldir. Meyve ve sebze tüketmek metabolizmayı güçlendiriri ve direnci artırır. Vitamin takviyeleri yerine bir adet portakal daha çok vitamin ihtiyacını karşılar. Doğal daha güzeldir.

4- Bol su ve sıvı tüketmek; Ortalama günde 8 barda su içmek ve 1 litrede diğer sıvılardan tüketmek gerekir bu da vücutta kan dolaşımını ve virüslerin atılmasını sağlar. Hem kilo vermede de etkilidir. Su alımının yeterli olduğunu idrarınıza bakarak anlayabilirsiniz.

5- Açık Havada Bulunun; Kapalı ortamda bulunmak sürekli aynı havayı devirdayım yapmaya benzer bu da vücutta kuruma ve mikrooplara yol açar ya süreki odanızı havandırın ya da dolaşmak iyi gelecektir. Kışın sürekli iklimlendirme yapılan yerlerde durmak da rahatsız eder.

6- Elleri Yıkamak Çoğu grip ve soğuk algınılığı mikroop ve virüsleri dokunma ile geçer. Griplerin dokunduğu eşyalara dokunmak duraklar olsun, avmler olsun, iş yerindeki bilgisayar veya merdiven korkulukları olsun bunlara dokunmak bile hasta eder gün içinde fırsat buldukça bol bol eller yıkanması gerekir.

Sağlıklı ve mutlu günler dilerim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder