27 Aralık 2017 Çarşamba

Yeşil Çayın Faydaları ve Zararları Nelerdir ?

Yeşil Çayın Faydaları ve Zararları Nelerdir ?

    Bir çok kanser türüne karşı koruyucudur. Ulusal Kanser Enstitüsü’nün yaptığı  araştırmaya göre yeşil çay bir çok kansere karşı koruyucu görevindedir.  Prostat kanseri riskini  %48 oranında, meme kanseri riskini %22 oranında azalttığı ortaya çıkmıştır. Bunların yanı sıra akciğer, deri, mide, yumurtalık kanserine ve bir çok kansere karşı koruyucu görevinde olduğu da anlaşılmıştır.
    Diş ve iş eti sağlığına birebirdir. İçerisindeki antioksidanlar sayesinde ağız içerisinde oluşabilecek bakterileri birikimini azaltır ve boğaz enfeksiyonları, diş çürüğü ve diğer diş rahatsızlıklarına iyi gelir.
    Metabolizmayı hızlandırır. Metabolizmayı hızlandırması sonucu yağ yakımı hızlanır. Yeşil çay içen grup ile içmeyen gruba yapılan 12 haftalık deney sonucu yeşil çay içen gruptaki insanların bel bölgesindeki yağlanmada azalma görülmüştür.
    Düzenli tüketilmesi halinde deri rahatsızlıklarına iyi gelir. Özellikle ciltte oluşan kepeklere ve sedef hastalığına faydalıdır.
    Beyni korur. Beyin rahatsızlığına iyi gelir. Bunamaya karşı koruyucudur.
    Depresyona karşı koruyucudur. Yeşil çay yapraklarında theanine denilen doğal bir amino asit bulunur. Bu madde insanları rahatlatıyor ve sakinleştiriyor. Bu sayede depresyona girme olasılığı düşüyor.
    Kolesterolü dengeler. Yeşil çay kandaki yüksek kolesterolü giderip kolesterolü dengeler.
    Kırışıklıkları önler. Evet, yeşil çay düzenli tüketildiğinde kırışıklıkları önlüyor. Yeşil çayınızı ılıkken yada soğuduktan sonra cildinize sürerseniz yumuşacık yaptığını ve gerginleştirdiğini göreceksiniz. 

Yeşil çay nasıl hazırlanır


Bir fincan suyu kaynatıp 5 dakika bekletin çünkü yeşil çay en iyi 80-85 derecede demlenirse etkili olur. Beklemiş suya bir çay kaşığı yeşil çay yapraklarını atıp 3 dakika üstü kapalı şekilde demlenir ki faydalı vitaminler uçmasın. 3 dakikadan fazla kalırsa çay acı olur. Çayı süzüp içebilirsiniz sonra.



Yeşil çayın zararları



Yeşil çayın bilinen bir zararı yoktur ama bazı özel durumu olan hastaların ilaçları ile etkileşime girip istenmeyen sonuçlar doğurabilir.

    Yüksek tansiyon ve kalp ilaçları
    Kan inceltici ilaçlar ve aspirin
    Kemoterapi ilaçları
    Diazepam ve lorazepam gibi anksiyete ilaçları
    Bazı antibiyotikler
    Doğum kontrol hapları

Bu ilaçları kullanıyorsanız yeşil çay tüketmeden önce doktorunuza danışın.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder