26 Aralık 2017 Salı

pasiflora ilaç prospektüsü

Pasiflora ilaç prospektüsü ;

Pasiflora Formülü:
Her 5 ml’de (1 ölçek);
Passiflora Sıvı Ekstresi 700mg

Alkol, Tatlandırıcı;Sakkaroz, Koruyucu; Metil paraben, Propil paraben

Farmakolojik özellikleri:

Pasiflora Endikasyonları:
Adet görme ve menapoz dönemlerindeki ruhsal sıkıntı ve gerginlikler, huzursuzluk, endişe ve uykusuzluk gibi şikayetlerin semptomatik tedavisinde kullanılır.

Pasiflora Kontrendikasyonları:
Pasiflora ilacının bilinen bir kontrendikasyonu bulunmamaktadır.

Pasiflora Uyarılar/Önlemler:

Bu ilacı hamile bayanlar sadece doktor kontrolünde kullanabilir, ayrıca araç ve dikkat gerektiren makina kullan kiişiler ilacın oluşturacağı depresif etkiyi göz önünde bulundurmalıdırlar.
 

Pasiflora Yan etkiler/Advers etkiler:
Passiflora’nın bilinen zararlı bir yan etkisi yoktur.

Pasiflora ilaç etkileşimleri:
Santral sinir sistemini deprese eden ilaçlar (alkol, barbitürat,tranklizanlar,v.b.) ile birlikte kullanımı sırasında sedatif ve hipnotik etkilerin artacağı göz önünde bulundurulmalıdır. Disülfiram ile beraber kullanılmamalıdır. Aspartam kullanan kişilerde idrarda tortu görülebilir (Fenilketoüri).

Pasiflora Kullanım şekli ve dozu:
Büyüklerde;gün boyunca sakinleştirici bir etki sağlamak için yemeklerden önce 1-2 ölçek alınır.Uyku bozukluklarında ise yatmadan bir saat önce 2 ölçek içilir. Yinede doktorunuzun ve eczacınızın sizin için belirlediği kullanım şekli ve dozu dikkate alınmalıdır.

Çocuklarda (3 yaşından büyük); Doktor tavsiyesine göre daha ufak dozlarda kullanılır. Bir defasında 1/2 ölçekten fazla verilmemelidir.

Ayrıca sitemiz deki pasiflora şurup kullanımı ve yan etkileri başlıklı makalemizi ve hamilelikte pasiflora kullanımı başlıklı makalemizide okumanızı tavsiye ederim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder