26 Aralık 2017 Salı

Karnabaharın Faydaları ve Zararları

Karnabaharın Faydaları

Karnabahar, vücudumuzun da ihtiyacı olan A, B1, B2, C, E ve K vitaminlerini içeren, kalsiyum, potasyum, magnezyum, fosfor, sülfür, klor, demir ve birçok mineral açısından çok zengin, çok lezzetli olmasa da çok faydalı bir kış sebzesidir. Gelin hep birlikte bu vitamin deposu karnabaharın faydalarına bakalım.


    İçerisindeki magnezyum, fosfor ve K vitamini sayesinde, iskelet ve kemik sistemini güçlendirir özellikle çocuk ve yaşlıların tüketmesi önerilir.
    Çinko bakımından zengin olduğu için yaraların daha hızlı iyileşmesine ve yeni hücre yapımına yardımcı olur.
    İçerisinde çok az bir miktarda ferulik asit vardır ama bu miktar insan vücudu için gerekli onarıcı etkiye sahiptir bunlardan bazıları; bakteri yok edicidir(antibakteriyeldir), kansere karşı koruyudur ve antialerjiktir, bir diğer önemli yönü içerisinde metal-chelator olması. Bu madde önce ağır metalleri kendisine bağlıyor sonra vücudumuzca atılıyor.
    Karnabaharda thiamin maddesi, Alzheimer’e karşı etkilidir ve migrene iyi gelir.
    Karnabahar ile yapacağınız 7*3 günlük kür sayesinde (Taze karnabahar suyunu 7 gün içip 3 gün ara verip, 7 gün içip 3 gün ara verip, 7 gün içip 3 gün ara vererek) kronik idrar yolu enfeksiyonlarından
    Antioksidan olduğu için vücut direncimizi artırır, ciltteki koyu lekeleri ve kırışıklıkları da azaltır.
    Vücudun yağ yakabilmesi için gerekli olan C vitaminini içerdiği için kilo vermek isteyen kadınların göz bebeğidir karnabahar.
    Vücuttaki toksik maddeleri atmaya yardımcıdır.
    Saçların ihtiyacı olan bir çok maddeyi de içerir, saçlara parlaklık verir, kafa derisi problemlerinin giderilmesine yardımcı olur.

Karnabaharın zararları
Her şeyin fazlası zarardır karnabaharı da aşırı tüketmekten kaçınalım. Özellikle Gut ve böbrek taşı rahatsızlığı olan hastaları uyarmakta fayda var.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder