22 Ocak 2018 Pazartesi

Ağaç Kavununun Özellikleri ve Faydası

Ağaç Kavununun Özellikleri ve Faydası

İyi günler takipçiler dünkü yazımızda size adasoğanın özellikleri ve faydalarını anlattık. Bugün ise halk arasında utruç diye bilinen Ağaç kavunun özelliklerini ve faydalarını anlatacağım.

Ağaç Kavunu (utruç) : Yaprakları lila rengine yakın olan meyvesi yenilebilen turunçgillerden olan meyvesi, limonun 3 katına benzeyen br ağaç türüdür. Akdeniz bölgesinde yetişir. Ağaç kavunu ağacı 3 yıl sonra meyve vermeye başlar. Meyvenin kabuğu sert, kokulu ve kalındır.


Faydası : Kabızlığı geçirir, mide ve ciğerlerin hararetlenmemesini sağlar. Kalbi güçlendirir, kalp çarpıntısının azalmasına yardımcı olur. Ağaç kavununu ve yaprağını koklamak baş ağrısını dindirir, içimizi ferahlatır.Yememek kaydıyla kabukları çiğnenirse ağız kokusunu önler, diş etleri sağlıklı olur. Sivrisineği bulaştırdığı sıtma hastalığını önler. Kaynatılmış meyvenin buharı evin havasını ferahlatır.

Zararı :Kavunun ülser hastalığına iyi gelmediği düşünülmektedir.

Sağlıklı günler diler ve yarın yaban armudu (Ahlat) konusu ile görüşmeyi temenni ediyorum. Merak ettiğiniz şifalı bitki var ise yoruma yazarak size daha hızlı ulaşmasını sağlayabilirim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder