19 Ocak 2018 Cuma

Ararot’un Özellikleri ve Faydaları

Ararot’un Özellikleri ve Faydaları

İyi günler takipçiler bugün size Ararot (maranta nişastası)’nın özellikleri ve faydasını anlatacağım.

Ararot (maranta nişastası) : Maranta adlı kamıştan veya aynı aileden olan bitkilerin köklerini güneşte kuruturak ve dövülerek elde edilen, kokusu ve tadı olmayan ince un halinde ve görünümü nişastayla eş bir gıdadır.Sıcak iklimlerde yetişir. Ülkemizde ararot diye yerine patates nişastası istenir market veya aktarlardan çünkü içeriği ve tat bakımından benzerdir.


Faydası : Asabiyeti azaltmaya, nezle ve gribe iyi gelen, Vücuttaki halsizliği kaldırıp hatta güç ve canlılık veren, Ayrıca süt içemeyen bebekler de gelişimini tamamlamasında kullanılan mükemmel bir besleyicidir.

Zararı : Düzensiz, devamlı veya yüksek miktarda kullanılırsa öncellikle karaciğer sonra diğer organlar ciddi oranda zarar görür. Hatta çok aşırı miktarda ararot ölüme bile neden olabilir.

Sağlıklı günler diler ve diğer yazımızda sizlere Ardıç konusunu anlatacağım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder