14 Ocak 2018 Pazar

Ayva Özellikleri ve Faydaları


Ayva Özellikleri ve Faydaları

İyi günler takipçiler dünkü yazımızda size Ayrıkotu (ayrıkkökü) özellikleri ve faydalarını anlattık. Bugün ise ayvanın özelliklerini ve faydalarını anlatacağım.

Ayva (sefercel) Özell : Yaprakları oval olur kışları döker. İlkbahar da beyaz ve pembe renkte çiçekler açan meyvesi mayhoş tadı olan sert ve sarı renklidir. Ülkemizin her bölgesinde yetişebilen Gülgillerden bir ağaçtır. Boyu 2-3 m arasında değişir.


Ayva Faydası : Ateş düşürücü, gribal enfeksiyonlara iyi gelen, sinir sistemini ve sindirim sistemin de destekler. Karaciğeri çalıştırır. Soğuk algınlığına, kan kusmasını engellemeye, astımai ve bronşite iyi gelir.

Ayva Kullanımı : Meyveleri taze olarak yenir tuza batırılısa tadı biraz daah güzel olur. Meyvesi kaynatılırsa Komposto, hoşaf olur. Yaprakları ve çiçekleri kaynatalıp içilebilir. Çekirdekleri dövülüp kurutulup zeytin yağı ile kullanılırsa ciltteki lekeleri ve yaraları geçirir.

Sağlıklı günler diler ve diğer konumuz olan Badem (prunus amygdalus) ile görüşmeyi temenni ediyorum. Merak ettiğiniz şifalı bitki var ise yoruma yazarak size daha hızlı ulaşmasını sağlayabilirim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder