9 Ocak 2018 Salı

Buğday Özellikleri ve Faydaları

Buğday Özellikleri ve Faydaları

İyi günler sevgili ziyaretçiler dünkü konumuzda size börülce özelliklerini ve faydalarını anlattık. Bugün ise halk arasında ekin diye bilinen buğdayın faydalarını anlatacağım.

Buğday Özellikleri: Kurak toprakları seven tek yıllı bitkidir sapı uzun ve sivri yaprakları vardır ve keskindir. Meyveleri başak şeklindedir. Bitki ilk başta yeşildir sonra sarıya döner temel gıdağımızdır.

Buğday Faydası: Böbrek, mide ve göğüs ağrılarını azaltır. Kansızlığa, kabızlığa, ve beyni geliştiren bir gıdadır. B vitamini açısından oldukça zengindir. İç organları kuvvetlendirir. Gözün daha iyi görmesini sağlar.

Buğday Kullanımı: Ekmeği yapılır, kepeği ile yapılırsa daha güzel olur. Buğdayın taneciklerini kavurursak güzel çerez olur.

Sağlıklı ve afiyeli günler dilerim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder