Buğday Özellikleri ve Faydaları
İyi günler sevgili ziyaretçiler dünkü konumuzda size börülce özelliklerini ve faydalarını anlattık. Bugün ise halk arasında ekin diye bilinen buğdayın faydalarını anlatacağım.
Buğday Özellikleri: Kurak toprakları seven tek yıllı bitkidir sapı uzun ve sivri yaprakları vardır ve keskindir. Meyveleri başak şeklindedir. Bitki ilk başta yeşildir sonra sarıya döner temel gıdağımızdır.
Buğday Faydası: Böbrek, mide ve göğüs ağrılarını azaltır. Kansızlığa, kabızlığa, ve beyni geliştiren bir gıdadır. B vitamini açısından oldukça zengindir. İç organları kuvvetlendirir. Gözün daha iyi görmesini sağlar.
Buğday Kullanımı: Ekmeği yapılır, kepeği ile yapılırsa daha güzel olur. Buğdayın taneciklerini kavurursak güzel çerez olur.
Sağlıklı ve afiyeli günler dilerim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder