10 Ocak 2018 Çarşamba

Binbirdelik otu Özellikleri ve Faydaları


Binbirdelik otu Özellikleri ve Faydaları

İyi günler takipçiler dünkü yazımızda size biberiye’nin özellikleri ve faydalarını anlattık. Bugün ise binbirdelikotu özelliklerini ve faydalarını anlatacağım.

Binbirdelikotu özellikleri: Sarı renkte parlak çiçekleri olan sapsız yaprakları ışıkta bakıldığında renk değiştiren 50-75 cm arasında boyu olan çalılıklarda ve yol kenarlarında yetişen yabi bir bitkidir.

Binbirdelikotu Faydası: Uyku sorunlarını çözmede, konuşma bozukluklarında kullanılır. Çarpma sonucu olan sinirsel ağrılara ve yorgunluklara iyi gelir. Bel ağrıları içinde geçerlidir. Varislerde, uçuklarda ve güneş yanıklarında kullanılır.

Binbirdelikotu Kullanımı : Çiçekleri ve yaprakları kaynatılıp içilir. Bitkinni çiçekleri ve zeytinyağıyla birlikte 2 sini bekletim güzel bir. Bitkinin yağı oluşur bunu bel ağrıları ve sırt ağrılarında kullanabiliriz.

Sağlıklı günler diler ve diğer konumuz olan boruçiçeği (çançiçeği) ile görüşmeyi temenni ediyorum. Merak ettiğiniz şifalı bitki var ise yoruma yazarak size daha hızlı ulaşmasını sağlayabilirim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder