14 Ocak 2018 Pazar

Bakla Özellikleri ve Faydaları


Bakla Özellikleri ve Faydaları

İyi günler sevgili ziyaretçiler dünkü konumuzda size Badem özelliklerini ve faydalarını anlattık. Bugün ise Bakla’nın faydalarını anlatacağım.

Bakla (fül) : Yaprakları, çok sık olan, bahçe ve seralarda yetiştirilen 40 ila 60 cm arasında boyu olan meyvesi fasulye den biraz daha yassı ama büyüktür. Çiçeklerin rengi beyazdır. Baklagiller sınıfındadır Ülkemizin hemen hemen her yerinde yetişir.


Baklanın Faydası : Vücuttaki izlere, gribe, soğuk algınlığına, öksüreğe iyi gelir. Sinir sistemine genellikle parkinson hastalığının en iyi ilacıdır. Romatizma hastalıklarında tedavi edicidir. Böbrekleri ve idarar yolları temizleyen böbrek taşlarını düşürmede yardımcı ayrıca uykusuzluğa ve ağrılara iyi gelen bir şifa kaynağıdır.

Baklanın Kullanımı: Tazesi veya kurusunun yemeği yapılır. Yaprakları ve çiçekleri kurutulup bala karıştırılıp cilde sürülürse cilt hastalıklarına ve romatizmaya iyi gelir.

Sağlıklı günler diler ve yarın Baldıran (ağuotu) konusu ile görüşmeyi temenni ediyorum. Merak ettiğiniz şifalı bitki var ise yoruma yazarak size daha hızlı ulaşmasını sağlayabilirim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder