18 Ocak 2018 Perşembe

Ardıç Özellikleri ve Faydalları

Ardıç Özellikleri ve Faydalları

İyi günler takipçiler dünkü yazımızda size Ararot’ın özellikleri ve faydalarını anlattık. Bugün ise halk arasında Ardıç diye bilinen Ephel’in özelliklerini ve faydalarını anlatacağım.

Ardıç (ephel): Güzel ülkemizin her yerinde yabani olarak yetişir. boyu 3-5 m dir. Uzun, ince,sivri ve hoş kokulu İğne yapraklıdır.Parlak kozalak şeklinde siyah meyveleri vardır. Yaprakları 4 mevsim dallardadır ve dökülmez.



Faydası : Boşaltım sistemin deki iltihapları söker. Ödem atar, soğuk algınlığına iyi gelir. Kandaki şeker miktarını azaltır. Pankreasın normal çalışmasında yardımcı olur. Zehirli haşaratın soktuğu yerin üzerine filizleri dövülür üzerine konulursa iyileştirir.Kabızlık yapıcıdır ve meyveleri ishali durdurur. Kalbi güçlendirir. Bayanlardaki beyaz akıntıyı bitirir. Damar sertliğine iyi gelir.

Zararı : Çok tüketilirse böbrek ve idrar yollarında tahrişe ve kanamaya sebep olur. Gebelerin kullanması sağlıklı değildir.

Sağlıklı günler diler ve yarın Ardıç katranı konusu ile görüşmeyi temenni ediyorum. Merak ettiğiniz şifalı bitki var ise yoruma yazarak size daha hızlı ulaşmasını sağlayabilirim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder