17 Mart 2018 Cumartesi

Yulaf Ezmesi Nasıl Yenir

Yulaf Ezmesi Nasıl Yenir
Yulaf ezmesini güne başlarken tüketmenizi öneriyorum bu sayede hem dinç hem de sağlıklı olabilirisniz.

Malzemeler; 1 adet elma, 1 adet armut, 3 adet kuru kayısı, 2 çorba kaşığı yulaf ezmesi( doğal) 1,5 çay bardağı süt.

Hazırlanışı: Meyveler, ince şekilde kıyıldıktan sonra 1 çay bardağı kadar su içerisinde haşlanmalıdır. Yulaf ezmesi ve süt karıştırılarak 4-5 dakika kadar demlenir. Meyveleri ve diğer karışımı, birbirine karıştırdıktan sonra çocuklarınıza yedirebilirsiniz.
ulaf ezmesinin su ya da sütle kaynatıldıktan sonra bir kaşık bal eklenerek sıcak bir öğün olarak sabahları tüketilmesi. Betaglukanı zenginleştirilmiş yulaf gevrekleri ise ara öğünlerde sade ya da yoğurtla birlikte tüketilirse uzun süreli tokluk verdiği için abur cubur yemenizi engelleyerek kilonuzu korumanızı sağlar, bu gevrekleri çorbanıza da ekleyebilirsiniz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder