17 Şubat 2018 Cumartesi

Çİğ Sebze Diyeti İle zayıflama

Çİğ Sebze Diyeti İle zayıflama
Sebzeleri pişirmek aslında onlarda bulunan beisn değerlerini azaltmak demek en doğrusu sebzeleri çiğ olarak tüketmektir.Çiğ tüketilen sebzele rsayesinde zayıflamak ta mümkün.



Kahvaltı: Tipik bir kahvaltısı meyve salatası üzerine fındık parçaları olabilir. Eğer hayvansal ürün verilecekse organik koyun sütü tercih edilebilir.

Öğle: Mercimek filizi, zeytin yağı ve balsamik sirek ile birlikte yapılan karışık salata içerisine çeşitli bitkisel bazlı yiyecekler eklenebilir.
Akşam: Sebze çorbası, ayçiçeği tohumu peyniri, avokado, diğer sebzeler ve tatlı niyetine meyve püresi

İçecek: Su, Hindistan cevizi sütü, tüm doğal meyve suları.
Çiğ sebze diyeti artıları :

Çiğ sebze diyetinin artılarından biri tüm gıdaları taze tüketmektir.

Lif: Çiğ sebzeler bol lif içerir, tok tutar ve sindirim için harikadır.

Antioksidanlar: Çiğ sebze diyeti sebze ve meyve ağırlıklı olduğu için antioksidan yönünden zengindir ve antioksidanlar hücrelerin hasarlardan korunmasında etkilidir.

Kilo kaybı: Bu diyet hayvansal yağ ve karbonhidratlardan fakir olduğu için tipik beslenmeden farklıdır ve kilo verilmesine yardımcı olur.

Kalp sağlığı: Çiğ sebze diyeti magnezyum ve antioksidan yönünden zengin, doymuş yağ ve sodyum oranı düşük olduğu için kalp sağlığını koruyucu etkileri vardır.

Çiğ sebze diyetinin eksileri :

Zaman tüketimi : Çiğ sebzeleri iştah açıcı hale getirmek için bir çok alışveriş ve ön hazırlık yapılması gerekir.

Beslenme eksiklikleri: Diyette b vitaminleri, kalsiyum, d vitamini, demir, çinko çok düşük olduğu için bu yönde bir takviye yapmak gerekebilir.Ayrıca ihtiyacın altında kalori alımında görülebilecek eksikliklerden sayılabilir.

Pişmemiş et ve süt: Pişmemiş et ve süt tüketmek hastalıklara davetiye çıkarır , bir çok bakterinin vücudumuza girmesine neden olabilir. Ayrıca hayvansal ürünlerin tüketilmemesi çok düşük protein ve demir alımına neden olur.

Çiğ gıdalarla beslenenler balık yemezler bu yüzden vücut için gerekli omega 3 yağını alamazlar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder