Çİğ Sebze Diyeti İle zayıflama
Sebzeleri pişirmek aslında onlarda bulunan beisn değerlerini azaltmak demek en doğrusu sebzeleri çiğ olarak tüketmektir.Çiğ tüketilen sebzele rsayesinde zayıflamak ta mümkün.
Kahvaltı: Tipik bir kahvaltısı meyve salatası üzerine fındık parçaları olabilir. Eğer hayvansal ürün verilecekse organik koyun sütü tercih edilebilir.
Öğle: Mercimek filizi, zeytin yağı ve balsamik sirek ile birlikte yapılan karışık salata içerisine çeşitli bitkisel bazlı yiyecekler eklenebilir.
Akşam: Sebze çorbası, ayçiçeği tohumu peyniri, avokado, diğer sebzeler ve tatlı niyetine meyve püresi
İçecek: Su, Hindistan cevizi sütü, tüm doğal meyve suları.
Çiğ sebze diyeti artıları :
Çiğ sebze diyetinin artılarından biri tüm gıdaları taze tüketmektir.
Lif: Çiğ sebzeler bol lif içerir, tok tutar ve sindirim için harikadır.
Antioksidanlar: Çiğ sebze diyeti sebze ve meyve ağırlıklı olduğu için antioksidan yönünden zengindir ve antioksidanlar hücrelerin hasarlardan korunmasında etkilidir.
Kilo kaybı: Bu diyet hayvansal yağ ve karbonhidratlardan fakir olduğu için tipik beslenmeden farklıdır ve kilo verilmesine yardımcı olur.
Kalp sağlığı: Çiğ sebze diyeti magnezyum ve antioksidan yönünden zengin, doymuş yağ ve sodyum oranı düşük olduğu için kalp sağlığını koruyucu etkileri vardır.
Çiğ sebze diyetinin eksileri :
Zaman tüketimi : Çiğ sebzeleri iştah açıcı hale getirmek için bir çok alışveriş ve ön hazırlık yapılması gerekir.
Beslenme eksiklikleri: Diyette b vitaminleri, kalsiyum, d vitamini, demir, çinko çok düşük olduğu için bu yönde bir takviye yapmak gerekebilir.Ayrıca ihtiyacın altında kalori alımında görülebilecek eksikliklerden sayılabilir.
Pişmemiş et ve süt: Pişmemiş et ve süt tüketmek hastalıklara davetiye çıkarır , bir çok bakterinin vücudumuza girmesine neden olabilir. Ayrıca hayvansal ürünlerin tüketilmemesi çok düşük protein ve demir alımına neden olur.
Çiğ gıdalarla beslenenler balık yemezler bu yüzden vücut için gerekli omega 3 yağını alamazlar
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder