8 Şubat 2018 Perşembe

Çocuğunuzu Obeziteden Uzak Tutmak İçin öneriler

Çocuğunuzu Obeziteden Uzak Tutmak İçin öneriler
Günümüzde paketlenmiş gıdalarla küçük yaşta tanışan çocuklar obeziteye de merhaba demiş oluyor.Obaziteyle tanışan o kadar çok çocuk var ki bu durum ciddileşiyor.


Çocuğunuzu obeziteden uzak tutmak için bebeklikten başlayarak önlemler almalısınız.6 ay sadece anne sütüyle besleyin sonraki dönemde ek gıda olarak asla şekerli besinler vermeyin.Taze sıkılmış meyve sularını cam kaplarda hazırlayıp taze taze verin 1 kaşık ile başlayın ve gün geçtikçe miktarınıa rtırın.Anne sütünü bu dönemde kesmeyin gerekeirse 2 yaşına kadar ek gıda ile anne sütünü verin.Anne sütü demek sağlıklı bir yaşam demektir.Anne sütünü içen bebeklerin şişmanlama riski çok daha azdır.Bu yaş gurubunda yoğurt çok önemlidir ve anne sütüne ilave olarak günde 1 kaşıkla başlanarak verilmelidir. Günlük hazırlamaya özen gösterilmelidir.
Tahıl gurubundan pirinç unu, buğday unu, pirinç, bulgur, erişte yoğurtla çorba yapılarak verilebilir. Tarhana çorbası da iyi bir seçenektir. Buharda haşlanmış sebzelerle de değişik çorbalar yapılabilir.
Yoğurt, meyva suyu ve çorbalara alıştırılmış bebeğe iyice haşlanmış yumurtanın sarısından 1 çay kaşığı başlanarak takip eden günler içinde zamanla artırılir. Bu dönemde bebeğe kıyma, tavuk eti ve balık etleri de sebze çorbalarına karıştırılarak verilir. Et olmadığı zamanlarda sebze çorbalarına mercimek veya pişmiş nohut konulabilir.
8. aydan sonra günlük yediklerine ilave olarak 1 su bardağı yoğurt ve 1yumurta yemesine gayret etmek gerekir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder