22 Şubat 2018 Perşembe

Karpuz ve Çekirdeğinin Faydaları ve Zararları

Karpuz ve Çekirdeğinin Faydaları ve Zararları
Yaz meyvesi karpuz bol sulu az kalorili ve lifli bir besin olarak diyette olanlar için en iyi tatlı meyve.



Karpuz ve çekirdekleri Yararları (Faydaları)
* Böbreklerin güzel çalışmasını sağlar Karpuz.
* Kimi kanser çeşitleri için etkili bir koruyucudur karpuz ve bu açıdan çokça tüketilmeli.
* Karpuz düşük olan kalorisiyle rejim yapan kişiler içinde önemli bir besindir. Aynı zamanda lifli oluşu da rejim yapanlara yarar sağlar.
* İçerisinde bolca suyun bulunduğu Karpuz, kolaylıkla hazım olur ve de bunun sayesinde sıklıkla tuvalete gidilmesini sağlayarak vücudu toksinlerden arındırır.
* Kan basıncını da düzenlemektedir Karpuz.
* İçinde çokça potasyum olduğu için Karpuz kalbin çalışmasında düzenleyici olup, Kalp krizine karşıda riski azaltıcı bir faktör olur.
* İçerisinde bolca bulunan lifler sayesinde bağırsakların çalışmasını sağlar karpuz.

Karpuz ve çekirdekleri Zararları

Karpuzun aşırı tüketilmediği sürece herhangi bir zararı bulunmamaktadır. Ancak karpuz – peynir ikilisinin fazla tüketildiği zamanlarda çabuk kilo aldırdığını da unutmamak gerek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder